KAYAN HABERLER

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!


TasteAtlas, her sene belirli kategorilerde mutfakların 'en'lerini listeliyor. Bu sefer de, dünyanın en iyi kahvaltılarını listelendi.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

1. BOUGATSA

Bougatsa, kıymalı veya peynirli çeşitleri olmasına rağmen, 

irmikli muhallebi dolgusu ile katmanlı bir yufka böreğinden 

oluşan geleneksel, köy usulü bir Yunan böreğidir. Yemeğin adı, 

peynirle doldurulmuş börek anlamına gelen Osmanlıca

 pogatsa kelimesinden türetilmiştir.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

2. ROTI CANAI

Roti canai, un, su, yumurta ve yağ ile yapılan Hint kökenli,

 ancak esas olarak Malezya ve Endonezya, Brunei ve 

Tayland gibi çevre ülkelerle ilişkilendirilen geleneksel 

tavada kızartılmış bir gözleme. Roti canai hamuru tekrar

 tekrar katlanır, böylece nihai ürün katmanlı bir dokuya, 

yumuşak bir iç kısma ve çıtır bir dış katmana sahip olur.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

3. CHILAQUILES

Chilaquiles, en basit haliyle, isteğe bağlı et ve sebze ile acı

 sosa batırılmış kızarmış tortilla parçalarının bir araya 

getirilmesidir. Bu yemek hem Meksika'da hem de 

Amerika Birleşik Devletleri'nde artık, bayat tortillaları 

değerlendirmenin harika bir yolu olarak popülerdir.

 Yemeğin adı chil-a-quilitl'den türetilmiştir, yani acı 

biber suyunda yeşillikler veya otlar anlamına gelmektedir.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

4. NAN-E BARBARI

Nan-e barbari İran'a özgü buğday bazlı, mayalı bir gözleme.

 Genellikle uzun oval bir şekle getirilir ve geleneksel olarak 

hafif altın rengi bir kabuk veren, ancak içinin hafif ve 

havadar kalmasını sağlayan bir un sırı olan roomal 

ile fırçalanır.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

5. ZELNIK

Zelnik, peynir, ıspanak, yumurta, et, pırasa veya lahana

 gibi çeşitli malzemelerle doldurulabilen geleneksel bir 

Kuzey Makedonya turtasıdır. En iyi sonuç için, zelnik 

pişirilmeden önce tereyağı ve sıvı yağ ile fırçalanmalıdır,

 böylece turta altın-kahverengi bir renk geliştirir.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

6. KOMPLET LEPINJA

Bu yemek, ikiye bölünmüş, kalın krema (kajmak) ile

 kaplanmış ve üzerine yumurta eklenmiş geleneksel 

bir yassı ekmekten (lepinja) oluşmaktadır. Kombinasyon

 kısa bir süre pişirilir ve yerel olarak pretop olarak bilinen

 sıcak et suyu karışımı ile ıslatılmalıdır.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

7. KRUVASAN

Bu lapa lapa, altın renkli, hilal şeklindeki hamur işleri en

 iyi saf tereyağı ve hafif tatlı mayalı hamurla yapılır. 

Düzgün yapıldığında, sarı-beyaz iç kısmı, ortasından 

çekildiğinde biraz elastik olmalı ve bir parça tereyağı

 ya da taze reçel ile kaplanmaya hazır olmalıdır.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

8. JIANBING

Çin'de sabahın erken saatlerinde çok sayıda sokak yemeği 

satıcısı tarafından satılan favori bir kahvaltı ürünü olan

 jianbing veya kızarmış krep, hamurun sıcak, dökme demir

 bir levha üzerine tahta bir kürekle yayılmasıyla yapılan 

ince ve tuzlu krep benzeri bir kreptir.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

9. PÃO DE QUEIJO

Kelimenin tam anlamıyla peynirli ekmek anlamına gelen 

pão de queijo'nun kökeni, manyok bitkisinin kalıntılarını

 kullanmaya başlayan Afrikalı kölelerin mutfak icatlarına 

dayanmaktadır. İnce beyaz bir toz ya da nişasta, toplar

 halinde yuvarlanır ve pişirilirdi.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

10. KATMER

Bir tür tatlı börek olan katmer, Türkiye'nin gastronomi

 başkenti ve Güneydoğu Anadolu'da farklı kültür ve 

mutfakların zengin bir buluşma noktası olan 

Gaziantep'in ya da kısaca Antep'in özel bir lezzetidir.

Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!

11. MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası, kırmızı mercimek, tavuk suyu, 

soğan ve havuç ile yapılan sevilen bir Türk çorbasıdır.

 Genellikle tuz, karabiber, kimyon veya kırmızı biber

 ile tatlandırılır.

Hiç yorum yok

bizleri takip ettiğiniz için teşekkür ederiz