Listede Türkiye de var: Dünyanın en iyi kahvaltıları açıklandı!
TasteAtlas, her sene belirli kategorilerde mutfakların 'en'lerini listeliyor. Bu sefer de, dünyanın en iyi kahvaltılarını listelendi.
1. BOUGATSA
Bougatsa, kıymalı veya peynirli çeşitleri olmasına rağmen,
irmikli muhallebi dolgusu ile katmanlı bir yufka böreğinden
oluşan geleneksel, köy usulü bir Yunan böreğidir. Yemeğin adı,
peynirle doldurulmuş börek anlamına gelen Osmanlıca
pogatsa kelimesinden türetilmiştir.
2. ROTI CANAI
Roti canai, un, su, yumurta ve yağ ile yapılan Hint kökenli,
ancak esas olarak Malezya ve Endonezya, Brunei ve
Tayland gibi çevre ülkelerle ilişkilendirilen geleneksel
tavada kızartılmış bir gözleme. Roti canai hamuru tekrar
tekrar katlanır, böylece nihai ürün katmanlı bir dokuya,
yumuşak bir iç kısma ve çıtır bir dış katmana sahip olur.
3. CHILAQUILES
Chilaquiles, en basit haliyle, isteğe bağlı et ve sebze ile acı
sosa batırılmış kızarmış tortilla parçalarının bir araya
getirilmesidir. Bu yemek hem Meksika'da hem de
Amerika Birleşik Devletleri'nde artık, bayat tortillaları
değerlendirmenin harika bir yolu olarak popülerdir.
Yemeğin adı chil-a-quilitl'den türetilmiştir, yani acı
biber suyunda yeşillikler veya otlar anlamına gelmektedir.
4. NAN-E BARBARI
Nan-e barbari İran'a özgü buğday bazlı, mayalı bir gözleme.
Genellikle uzun oval bir şekle getirilir ve geleneksel olarak
hafif altın rengi bir kabuk veren, ancak içinin hafif ve
havadar kalmasını sağlayan bir un sırı olan roomal
ile fırçalanır.
5. ZELNIK
Zelnik, peynir, ıspanak, yumurta, et, pırasa veya lahana
gibi çeşitli malzemelerle doldurulabilen geleneksel bir
Kuzey Makedonya turtasıdır. En iyi sonuç için, zelnik
pişirilmeden önce tereyağı ve sıvı yağ ile fırçalanmalıdır,
böylece turta altın-kahverengi bir renk geliştirir.
6. KOMPLET LEPINJA
Bu yemek, ikiye bölünmüş, kalın krema (kajmak) ile
kaplanmış ve üzerine yumurta eklenmiş geleneksel
bir yassı ekmekten (lepinja) oluşmaktadır. Kombinasyon
kısa bir süre pişirilir ve yerel olarak pretop olarak bilinen
sıcak et suyu karışımı ile ıslatılmalıdır.
7. KRUVASAN
Bu lapa lapa, altın renkli, hilal şeklindeki hamur işleri en
iyi saf tereyağı ve hafif tatlı mayalı hamurla yapılır.
Düzgün yapıldığında, sarı-beyaz iç kısmı, ortasından
çekildiğinde biraz elastik olmalı ve bir parça tereyağı
ya da taze reçel ile kaplanmaya hazır olmalıdır.
8. JIANBING
Çin'de sabahın erken saatlerinde çok sayıda sokak yemeği
satıcısı tarafından satılan favori bir kahvaltı ürünü olan
jianbing veya kızarmış krep, hamurun sıcak, dökme demir
bir levha üzerine tahta bir kürekle yayılmasıyla yapılan
ince ve tuzlu krep benzeri bir kreptir.
9. PÃO DE QUEIJO
Kelimenin tam anlamıyla peynirli ekmek anlamına gelen
pão de queijo'nun kökeni, manyok bitkisinin kalıntılarını
kullanmaya başlayan Afrikalı kölelerin mutfak icatlarına
dayanmaktadır. İnce beyaz bir toz ya da nişasta, toplar
halinde yuvarlanır ve pişirilirdi.
10. KATMER
Bir tür tatlı börek olan katmer, Türkiye'nin gastronomi
başkenti ve Güneydoğu Anadolu'da farklı kültür ve
mutfakların zengin bir buluşma noktası olan
Gaziantep'in ya da kısaca Antep'in özel bir lezzetidir.
11. MERCİMEK ÇORBASI
Mercimek çorbası, kırmızı mercimek, tavuk suyu,
soğan ve havuç ile yapılan sevilen bir Türk çorbasıdır.
Genellikle tuz, karabiber, kimyon veya kırmızı biber
ile tatlandırılır.
Hiç yorum yok
bizleri takip ettiğiniz için teşekkür ederiz